Éden prémium gluténmentes tökmagliszt 500g

Éden prémium gluténmentes tökmagliszt 500g

A tökmag kedvező élettani hatása közismert. A tökmagot Amerika felfedezésének köszönhetjük – Közép-Amerika, Mexikó őslakói régóta ismerték és termesztették.

826 Ft
Egységár: 1,65 Ft/g
db
db
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

 Bár többnyire a szárított változatával találkozhatunk az üzletekben, finomra őrölt lisztet is készítenek belőle. 


A tökmaglisztnek magas a rost- és a fehérjetartalma, alacsony a zsír- és szénhidráttartalma, jó alternatíva azok számára is, akik érzékenyek a diófélékre, és emiatt nem ehetnek mandula- és a gesztenyelisztből készült ételeket sem. A tökmagliszt magas magnéziumtartalma miatt jótékonyan hat az idegrendszeri folyamatokra is. Ahogy a tökmag, úgy a tökmagliszt is jó E-vitamin forrás. Az E-vitamin jótékony hatású a szív- és érrendszeri panaszokra.


Készítése:


A tökmagliszt készítése során először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó anyagot őrlik finomra. A tökmagliszt íze és illata igen jellegzetes, zöld színű.


 


Tökmagliszt panírozáshoz:


Ha rántott húst készítünk, liszt helyett tökmaglisztet is használhatunk. Párizsi szelet készítéséhez is ajánljuk, ekkor a vékonyra szeletelt, klopfolt, enyhén sózott hússzeleteket tökmaglisztben, felvert, sózott tojásban, majd újra tökmaglisztben forgassuk meg. A tökmagliszt nagyon jó ízt ad a húsnak.


Tippek felhasználáshoz:



  • keverhetjük müzlibe (kb 1 evőkanállal)

  • kevert süteményeket, élesztővel készült tésztákat dúsíthatunk vele

  • vegetáriánus fasírthoz és hagyományos fasírt dúsításához is kiváló alapanyag

  • levesekbe, főzelékekbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverhetjük

Adatok
Cikkszám
530318440