Szafi Free karobos lisztkeverék piskótához és muffinhoz 1000g

Szafi Free karobos lisztkeverék piskótához és muffinhoz 1000g

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, szójamentes, olajmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.


 

1 829 Ft
db
db
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

 Lassan felszívódó szénhidrátforrásként délelőtti fogyasztásra ajánljuk a fogynivágyóknak!


A kész piskóta GI értéke: 32 (a lenti recept alapján, eritrittel készítve)


Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápióka liszt, kölesliszt, cirokliszt, karobpor, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, vanilin kristály, só


 









































Átlagos tápérték:



100g lisztkeverékben



100 g natúr piskótában*



Energia:



1385 kJ (327 kcal)



698 kJ (179 kcal)*



zsír:


- amelyből telített zsírsavak:



1,1 g


0,5 g



0,6 g


0,2 g



szénhidrát:


- amelyből cukrok (1):



67,7 g


7,3 g



37,1 g


4 g



rost:



9,6 g



5,2 g



fehérje:



7 g



3,8 g



só:



0,2 g



0,1 g



gyümölcs és krém nélkül, eritrittel készítve a lenti recept alapján


(1): természetesen előforduló cukor a lisztekben


Az adatok tájékoztató jellegűek!


 


Karobpos piskóta/muffin recept (18 cm-es tortához, vagy 12 db. gyümölcsös muffinhoz):


Hozzávalók:


·   250 g Szafi Free Karobos muffin/piskóta lisztkeverék


·   170 g langyos víz


·   25 g  frissen facsart 100%-os citromlé


·   70 g Szafi Reform por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor


·   Muffin esetén adjunk hozzá kb. 250 g magozott és kinyomkodott meggyet vagy málnát/epret/cseresznyét/bármilyen bogyós gyümölcsöt


Elkészítés:


·   Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal.


·   Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.


·   Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.


·   Amennyiben gyümölcsös muffint, vagy gyümölcsös piskóta kockát szeretnénk készíteni, úgy itt adjuk hozzá azokat.


·   Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (muffin esetén a sütési idő kb. 18-20 perc, attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)


·   Rácson hagyjuk kihűlni, majd - piskóta esetén - vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.


Megjegyzések:


Sütés után vízzel, vagy olajsprayvel lefújhatjuk a tetejét, hogy puhább legyen a piskóta, vagy muffin teteje.


Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.


A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad. Hűtőbe csak akkor kell tenni, ha azt a krém külön megkívánja.

Adatok
Cikkszám
517733860