Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék 1000 g

Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék 1000 g

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, szójamentes, olajmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.


 

2 599 Ft
Egységár: 2,60 Ft/g
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

 Lassan felszívódó szénhidrátforrásként délelőtti fogyasztásra ajánljuk a fogynivágyóknak!


A kész piskóta GI értéke: 32 (a lenti recept alapján, eritrittel készítve)


Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápióka liszt, kölesliszt, cirokliszt, karobpor, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, vanilin kristály, só


 









































Átlagos tápérték:



100g lisztkeverékben



100 g natúr piskótában*



Energia:



1385 kJ (327 kcal)



698 kJ (179 kcal)*



zsír:


- amelyből telített zsírsavak:



1,1 g


0,5 g



0,6 g


0,2 g



szénhidrát:


- amelyből cukrok (1):



67,7 g


7,3 g



37,1 g


4 g



rost:



9,6 g



5,2 g



fehérje:



7 g



3,8 g



só:



0,2 g



0,1 g



gyümölcs és krém nélkül, eritrittel készítve a lenti recept alapján


(1): természetesen előforduló cukor a lisztekben


Az adatok tájékoztató jellegűek!


 


Karobpos piskóta/muffin recept (18 cm-es tortához, vagy 12 db. gyümölcsös muffinhoz):


Hozzávalók:


·   250 g Szafi Free Karobos muffin/piskóta lisztkeverék


·   170 g langyos víz


·   25 g  frissen facsart 100%-os citromlé


·   70 g Szafi Reform por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor


·   Muffin esetén adjunk hozzá kb. 250 g magozott és kinyomkodott meggyet vagy málnát/epret/cseresznyét/bármilyen bogyós gyümölcsöt


Elkészítés:


·   Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal.


·   Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.


·   Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.


·   Amennyiben gyümölcsös muffint, vagy gyümölcsös piskóta kockát szeretnénk készíteni, úgy itt adjuk hozzá azokat.


·   Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (muffin esetén a sütési idő kb. 18-20 perc, attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)


·   Rácson hagyjuk kihűlni, majd - piskóta esetén - vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.


Megjegyzések:


Sütés után vízzel, vagy olajsprayvel lefújhatjuk a tetejét, hogy puhább legyen a piskóta, vagy muffin teteje.


Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.


A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad. Hűtőbe csak akkor kell tenni, ha azt a krém külön megkívánja.

Adatok
Cikkszám
5999564153091
Tömeg
1 kg/db