Szafi Free Nokedli és házi tészta lisztkeverék 1000 g

Raktárkészlet: 2 db
Szafi Free Nokedli és házi tészta lisztkeverék 1000 g

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, olajmentes, szójamentes, kukoricamentes, rizsmentes, burgonyamentes könnyen szaggatható nokedli készíthető a lisztkeverékből.


 

2 489 Ft
Egységár: 2,49 Ft/g
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Lassan felszívódó szénhidrátforrásként ebédre ajánljuk köretként a fogyni vágyóknak!


A kész nokedli GI értéke: 19  (a lenti recept alapján).


Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, kölesliszt, cirokliszt, útifűmaghéjliszt









 









































Átlagos tápérték:



100g lisztkeverékben



100g kész nokedliben*



Energia:



1384 kJ (327 kcal)



577 kJ (136 kcal)



zsír:


- amelyből telített zsírsavak:



1,5 g


0,8 g



0,6 g


0,3 g



szénhidrát:


- amelyből cukrok (1):



65,2 g


2,4 g



27,2 g


1 g



rost:



9,8 g



4,1 g



fehérje:



8,3 g



3,5 g



só:



0  g



0,6 g



* a lenti recept alapján készítve


(1): természetesen előforduló cukor a lisztkeverékben


Az adatok tájékoztató jellegűek!



 


Nokedli recept:


 


Hozzávalók (1 adaghoz):


·  75 g Szafi Reform nokedli lisztkeverék


·  Csipet só (kb. 1,5 gramm)


·  60 g. langyos víz


Elkészítés:


Egy kisebb edénybe tegyünk fel 1-2 liter vizet forrni.


Míg a víz melegszik készítsük el a nokedlit:


A langyos vízbe keverjük el a sót, majd adjuk hozzá a 75 gramm lisztkeveréket, és egy kanál segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük ki.


Ha felforrt a főzővíz, vegyük takarékra, szaggassuk bele a nokedli tésztát (a hagyományos módon), majd tegyük fel a hőfokot és forraljuk fel a vizet (kb. 1-2 perc). A újbóli felforralás után ismét vegyük le a hőfokot és gyöngyöző vízben időnként megkeverve főzzük további 1,5 percig.


Végül szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük át.


Amennyiben szükséges, utólag is még sózhatjuk.

Adatok
Raktárkészlet
2 db
Cikkszám
5999564153053
Tömeg
1 kg/db