Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000 g

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000 g

Gluténmentes lisztkeverék házikenyér sütéséhez. Lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz.

3 539 Ft
Egységár: 3,54 Ft/g
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes hozzáadott olajtól mentes házi kenyér süthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.


 


100 gramm kész kenyér GI értéke27 (a lenti recept alapján)


 


A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád. 


 


Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt,  kölesliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav


 









































Átlagos tápérték:



100g lisztkeverékben



100 g natúr kenyérben*



Energia:



1340 kJ (317,5 kcal)



758 kJ (180 kcal)*



zsír:


- amelyből telített zsírsavak:



1,2 g


0,6 g



0,9 g


0,3 g



szénhidrát:


- amelyből cukrok (1):



60,7 g


1,8 g



34 g


1,2 g



rost:



16,6 g



9,2 g



fehérje:



7,6 g



4,2 g



só:



0 g



0,6 g



a lenti recept szerint (1 g kókuszolajjal lekenve)


(1): természetesen előforduló cukor a lisztben


Az adatok tájékoztató jellegűek!


 


 


Ropogós héjú illatos házi cipó recept


Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):


·   270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék


·   3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)


·   40 g frissen facsart 100%-os citromlé


·   300 g langyos víz


 


Elkészítés:


A vízben keverjük el a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).


5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).


1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.


Végül előmelegített forró sütőben 200 fokon 65 percig süssük.


Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.


 


Megjegyzés:



  • A sütőből kivéve a kenyér kérgét túl keménynek érezhetjük, de pár perc alatt bepuhul, és kellemesen ropogós lesz.

  • 8 db. zsemle vagy kifli formázható a fenti tésztából, így a sütési idő 40 percre rövidül.

  • Sütés után fagyasztható, kiengedés után ismét puha az állaga.

Adatok
Cikkszám
1355018427
Tömeg
1 kg/db